loader

Aktüel Fuar

TÜRK İHRACATÇILARI ÇİN İTHALAT FUARI’NA ÇIKARMA YAPACAK

TÜRK İHRACATÇILARI ÇİN İTHALAT FUARI’NA ÇIKARMA YAPACAK

TÜRK İHRACATÇILARI ÇİN İTHALAT FUARI’NA ÇIKARMA YAPACAK

Geçtiğimiz yıl Çin Halk Cumhuriyeti tarafından ilki gerçekleştirilen dünyanın en büyük ithalat fuarı “Çin Uluslararası İthalat Fuarı (CIIE)”, 5 yılda 10 trilyon dolarlık ithalat hedefiyle bu yıl 5-10 Kasım 2019 tarihlerinde Şanghay’da ikinci kez kapılarını açacak. T.C. Ticaret Bakanlığı himayelerinde, Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) koordinasyonu ve İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği (İKMİB) tarafından ikinci defa milli katılım organizasyonu düzenlenen Çin Uluslararası İthalat Fuarı’nda, 54 firma Türkiye’yi temsil edecek. Gıdadan, kozmetiğe, medikalden tekstile farklı sektörlerin yer alacağı fuarda Türk markaları ürünlerini tanıtacak. Aynı zamanda yeni iş birliği anlaşmalarının sağlanması hedefleniyor.

Çin’in Şanghay kentinde 5-10 Kasım 2019 tarihlerinde düzenlenecek Çin Uluslararası İthalat Fuarı’na, İKMİB milli katılım organizasyonu ile gıda, elektrik elektronik, kozmetik, mutfak eşyaları, medikal, tekstil ve hizmet sektörlerinde faaliyet gösteren 54 Türk firması katılacak. Fuarda toplam 1496 m2 stand alanı ile 6 ayrı holde yer alınacak milli katılımın yanı sıra 136 m2 büyüklüğündeki Türkiye ülke standında, Türkiye’nin en iyi şekilde tanıtılması ve temsil edilmesi amacıyla tadım etkinlikleri, müzik dinletileri, ebru ve çini sanatı uygulamaları ve çay seremonileri gibi ilgi çekici aktiviteler yapılacak. “Gıda ve Tarım Ürünleri” holünde ise “Turkish Tastes” adı altında yemek şovları ve tadım etkinlikleri gerçekleştirilecek.

Bu yıl stand alanı 2 katına çıkarıldı
Fuarla ilgili beklenti ve hedefleri değerlendiren İKMİB Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister, “Geçtiğimiz yıl ilki gerçekleştirilen Çin Uluslararası İthalat Fuarı’na, bu yıl 5-10 Kasım tarihlerinde ikinci kez milli katılım gerçekleştiriyoruz. Birliğimizin üstlendiği milli katılım organizasyonu ile 54 firmamız, fuarda yerini alacak. Kütahya Porselen, Çalık İnşaat, Cemsan, Altıparmak, Aydın Kuruyemiş, ETİ Soda, Festival Halı, Kopaş Kozmetik, Garantiplast, Nuve gibi 34 yeni firmamız bu sene ilk defa fuarda ürünlerini sergileyecek.  Mado, Vestel, Arzum, Aksa Jenaratör gibi markalarımız geçen sene de katılmışlardı. Bu sene toplamda 20 firmamız ikinci kez fuarda yerini alacak. Geçen yıl fuar, katılımcılardan çok ilgi gördüğü için bu yıl sergilenen ürünlerin kapsamı genişletildi, hollerin ismi/konsepti değişti ve alan daha da büyütüldü. Geçen sene toplam 300 bin metrekarede yer alan fuar, bu sene 360 bin metrekare alana yayıldı. Biz de geçen yıl 725 m2 ile katıldığımız fuara bu yıl 2 katına çıkarak 1496 m2 ile katılıyoruz” dedi.

“Türk ihracatçısı için Çin, Asya Pasifik Bölgesi’ne açılan kapı”
Ticaret Bakanlığı tarafından Türkiye’nin 2019 yılı için ihracatta öncelikli Pazar olarak ilan edilen, aralarında Rusya, Hindistan ve Meksika’nın da olduğu 4 hedef ülke arasında Çin’in de yer aldığını belirten Pelister, “Her yıl yaklaşık 2 trilyon dolarlık ithalat yapan Çin’in gerçekleştirdiği ithalat açılımı, Türk ihracatçısının Asya Pasifik Bölgesi’nde yeniden pozisyon alması ve ülke olarak 2023 vizyonumuz çerçevesindeki ihracat hedeflerimize ulaşabilmemiz adına stratejik bir Pazar sunuyor. Bu kapsamda Çin’i ve fuarı, Asya Pasifik Bölgesi’ne açılan bir kapı olarak değerlendirebiliriz. Geçen sene 3 bin 600’ün üzerinde firmanın katıldığı fuarda Birliğimizin milli katılım organizasyonunda yer alan firmalarla Çin firmaları arasında 620 milyon dolar seviyesinde, Çin’in para birimiyle 4,3 milyar Yuan değerinde iş birliği anlaşmaları yapıldı. Bu yıl da ülkemizin ve markalarımızın tanıtımını en iyi şekilde yapmayı hedefliyor ve daha büyük ticaret anlaşmalarının yapılmasını bekliyoruz. Bu vesileyle fuarın sektörümüz ve ülkemiz için başarılarla dolu geçmesini diliyorum” dedi. 

2018’de, 172 ülkeden 58 milyar dolar değerinde iş birliği anlaşması yapıldı
Çok geniş bir kapsam ve katılımla bu yıl ikinci defa düzenlenecek Çin Uluslararası İthalat Fuarı, Çin pazarına girmek isteyen Türk firmaları için büyük bir fırsat niteliği taşıyor. Özellikle bu fuara katılan firmalar, gelecek yıllarda Çin’de yapılacak olan fuarlarda öncelik hakkını elde ediyor. Geçen sene, 172 ülkeden 3 bin 600’ün üzerinde firmanın katıldığı, 400 bin satın alma profesyonelinin bir araya geldiği Çin Uluslararası İthalat Fuarı’nda toplamda yaklaşık 58 milyar dolar değerinde satış ve iş birliği anlaşması imzalandı. Söz konusu fuara bu yıl 150’den fazla ülkeden 3 binin üzerinde katılımcının ve 450 bin ziyaretçinin gelmesi bekleniyor.


Yorum Yap